Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secţia Tineri & Adulți


Ernest Cline – Ready Player One

”…Poate că nu-i o idee grozavă să-i spui unui nou-sosit că s-a născut într-o lume de haos, durere și sărăcie, la timp pentru a vedea cum totul se face praf. Am descoperit toate astea treptat, în decursul câtorva ani, și tot m-au făcut să-mi vină să mă arunc în cap de pe un pod.
Din fericire aveam acces la SISAO, ceea ce era similar cu existența unei uși de evadare într-o realitate mai bună. SISAO mi-a păstrat sănătatea mintală. Mi-a fost teren de joacă și școală pregătitoare, un loc fermecat unde totul este posibil…Era nevoită să mă oblige să mă deloghez în fiecare seară, fiindcă nu mai voiam să revin în lumea reală. Fiindcă lumea reală era oribilă.”
Inventiv, ambițios, inteligent și perspicace, fascinat de anii 80, Wade trăiește prin avatarul lui într-o lume de vis, într-o lume în care nu mai este un băiat sărac și orfan, ci Parzival, jucătorul enigmatic admirat de toată lumea. În SISAO - utopie virtuală - adolescentul singuratic, neînțeles și introvertit a devenit datorită cunoștințelor și aptitudinilor sale cel mai faimos gunter.
Vânătoarea de indicii la care participă Wade pentru a găsi oul ascuns de creatorul SISAO, l-ar putea transforma pe acesta în câștigătorul întregii averi deținute de Halliday, dar și în eroul care va salva SISAO de sixeri și de IOI.
Jocurile sunt un hobby, o pasiune, un stil de viaţă incitant, cu un potenţial imens, însă abia după ce vei citi Ready Player One vei înţelege cât de periculoasă şi imprevizibilă poate să fie ficţiunea.

 

 
 


Secţia copii

 

Fetița care colorează visele
Klaus Baumgart


Mini, fetița care colorează visele, și-a petrecut întreaga zi căutând ingredientele potrivite pentru visul lui Victor. Când vrea să-i adauge visului puțin din albastrul miezului de noapte, ea se încurcă și face o alegere greșită! Visul frumos se transformă într-un coșmar și pornește vijelios pe fereastră, îndreptându-se spre camera băiatului. Oare va reuși să-l prindă înainte ca acesta să ajungă la Victor?
O poveste de noapte bună, scrisă cu haz și imaginație, care ne dezvăluie de unde vin visele noastre.