Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secţia Tineri & AdulțiLaw Note, D. – Copiii învață ceea ce trăiesc: educația care insuflă valori
Copiii sunt ca bureții, învață neîncetat de la noi. Poate că nu sunt atenți la tot ceea ce le spunem, dar sunt cu siguranță atenți la ceea ce facem. Copiii ne urmăresc și absorb ca un burete felul în care trăim laolaltă zi de zi, iar ceea ce învață le servește drept model toată viața.
Ce poate fi mai prețios decât sentimentul că deveniți mai apt să creșteți niște copii încrezători în sine, asertivi, răbdători, recunoscători, iubitori, preocupați de țelurile lor, generoși, de bună-credință, corecți, respectuoși și prietenoși?! Un mediu familial prietenos este acela în care eforturile copiilor sunt încurajate, recunoscute și prețuite, în care greșelile, defectele și diferențele individuale sunt tolerate, în care ei sunt tratați corect și cu răbdare, înțelegere, bunăvoință și considerație. Există momente, când trebuie să ne exercităm autoritatea părintească asupra copiilor, dar o putem face prietenește, cu căldură și totuși ferm, nu rece și dominator.
Cartea ” Copiii învață ceea ce trăiesc“ vă poate ajuta să deveniți acel părinte care aspirați să fiți, să creșteți copii de care să vă simțiți întotdeauna mândri. Cartea conţine exemple concrete care ne ajută să înţelegem şi ceea ce ar putea simţi copiii în anumite situaţii de impact, dar şi ce ar trebui să facă părinţii când sunt puşi în faţa unor momente de cumpănă personală şi familială.
Copiii învață , într-adevăr, ceea ce trăiesc. Apoi, cresc și ajung să trăiască ceea ce au învățat.
Creșteți-vă copiii în prezent așa cum vreți să trăiască în viitor!

 

 
 


Secţia copii

 


Cea mai trăsnită noapte ever
Dave Barry

Cu doar un an în urmă, Wyatt Palmer a fost eroul școlii gimnaziale la care învăța, demascând planurile împotriva președintelui Statelor Unite ale Americii. Acum, Wyatt și prietenii săi sunt elevi la Liceul Coral Cove – patria Scoicilor Bătăioase –, iar Wyatt nu mai este erou, ci doar un elev pricăjit. Este în clasa a IX-a, nu este cu nimic diferit de ceilalți elevi și speră să se integreze în noul colectiv sau măcar sa nu fie marginalizat.

Problemele apar când Matt Diaz, prietenul cel mai bun al lui Wyatt, dar și un mare idiot, hotărăște să vină la liceu cu dihorul său, Frank. In urma unui șir de întâmplări nefericite, Frank ajunge în mâinile fraților Bevin, cei mai simpatizați băieți de la Coral Cove, dar și cei mai ticăloși, după cum urmează să descopere Matt. Wyatt și prietenul său pun la cale un plan ca să-l recupereze pe Frank și pătrund pe furiș în vila de pe malul apei a familiei Bevin, unde băieții descoperă un secret întunecat și mortal. Atunci Wyatt află că există situații mai neplăcute decât să nu fie simpatizat la liceu. MULT mai neplăcute.
New York Times l-a numit pe Dave Barry „cel mai amuzant om din America”. Este foarte posibil ca acest lucru să se fi întâmplat într-o zi în care jurnaliștii n-au avut altceva mai bun de publicat! Este adevărat că articolele pe care le-a scris au fost premiate și au devenit legendare, dar să știți ca tot cărțile sale, cu povești distractive și autentice, i-au adus faima de American icon. Dave Barry Slept Here, de exemplu, este „un fel de” istorie a Americii, iar Dave Barry Does Japan, o contribuție adusă păcii internaționale, în care autorul explică motivele pentru care Japonia nu și-a revenit complet de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial. Nu în ultimul rând, Dave Barry's Complete Guide to Guys este una dintre cele mai citite cărți din centrele de reabilitare și din închisori. David a crescut într-o suburbie a New York-ului, a făcut școala la Philadelphia și în prezent trăiește tot într-o suburbie, dar de această dată din Miami. Să știți că nimic din această carte nu a fost scornit de autor. Sau cel puțin așa îi place lui să spună.