Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secția Tineri&Adulți

CUVINTE CARE SCHIMBĂ MINȚI, de Shelle Rose Charvet

„Cuvinte care schimbă minți” este una din acele puține cărți care îți schimbă perspectiva prin care te raportezi la oameni și modul prin care alegi să comunici cu ei. Stilul de prezentare este unul prietenos, accesibil și amuzant. Autoarea nu este cercetător, dar știe să vorbească cu oricine și cu fiecare! Citindu-i cartea, ai senzația că vorbește cu tine!
„Cuvinte care schimbă minți” ar trebui să facă parte din lista de lecturi obligatorii a tuturor celor care interacționează cu oamenii. Te ajută să înțelegi și să comunici eficient în familie, la serviciu sau cu prietenii, te poate învăța să identifici diferite stiluri de comunicare și, în același timp, descrie modul facil de urmat pentru a crea un schimb de informații exact.
Instrumentele din acest volum te vor ajuta nu doar să te gândești la felul în care comunici, dar și să devii un comunicator mai bun. Îți vor permite să previi și să eviți problemele pe care altfel nu le-ai fi dedus. Vei economisi timp, căci te vei îndrepta mai repede spre scopurile tale, vei deveni conștient de rezultate și ceilalți vor observa, cu siguranță, diferența. Cartea aceasta oferă amănunte interesante despre ceea ce-i motivează pe oameni, în ce fel iau aceștia decizii sau ce le trezește atenția.Secția Copii

ȚUP
Salvatoarea iernii
De Alex Donovici

„ȚUP, salvatoarea iernii“ este o poveste despre un pui de ciocârlie ager la minte, un melc sprinten, cu cochilia plină de cărți, și o bufniță vegetariană, care salvează împreună pădurea și aduc iarna. Însă dincolo de povestea frumoasă a acestui miracol, scrisă într-un limbaj fermecător și ilustrată cu ingeniozitate, cartea este o lecție despre prietenie și toleranță.
Lumea nu e prezentată din perspectiva oamenilor, ci din cea a animalelor, învățând astfel copiii să empatizeze cu ele, să se raporteze la ele ca la semenii lor, să le prețuiască și să le respecte pentru ceea ce sunt. Mai mult, „ȚUP, salvatoarea iernii“ ne arată cum să nu judecăm lucrurile după aparențe, să protejăm și să respectăm natura.
De la Țup, Buhu, Fulger și Tor cei mici învață că e important să-i prețuiești pe cei de lângă tine, să fie darnici și receptivi și să creadă în ei înșiși până la capăt: nu împotriva celorlalți, ci alături de ceilalți, împreună cu ei.