Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secția Tineri&Adulți“Scrisori din insula Guernsey”
Mary Ann Shaffer și Annie Barrows
“Mă întreb cum a ajuns cartea mea pe insula Guernsey. Poate cărțile au un soi de instinct al orientării care le aduce în mâinile cititorului perfect.” - Juliet Ashton
Într-o perioadă confuză din viața ei și în căutare de subiect pentru noua sa carte, tânăra autoare Juliet Ashton primește o scrisoare de la un oarecare domn Dawsey Adams, membru al unei societăți literare aflate pe una din Insulele Canalului britanic. Cu timpul, Juliet va descoperi că acest “Club de literatură și de plăcinte din coji de cartofi” din insula Guernsey nu este la fel ca și cele londoneze, ci un club aparte format din fermieri, gospodine, crescători de porci, culegători de plante și o fetiță de patru ani. Tot ce au în comun acești oameni greu încercați de război este dragostea față de lectură. Din acest moment începe un minunat șir de corespondențe între Juliet și membrii clubului de lectură, prin care aceasta ajunge să le cunoască poveștile înainte de a cunoaște persoanele.
Cartea devenită bestseller internațional este inedit structurată sub forma unor scrisori pline de viață, ce aduc în prim plan o poveste aparte despre regăsirea inspirației, a identității și a prieteniei prin puterea vindecătoare a lecturii.
“O bijuterie...incisivă și cu observații extraordinar de fine. O capodoperă fragilă despre dragoste, război și despre marele ajutor pe care ți-l dau cărțile bune și prieteniile adevărate.” -

 

 
Secția CopiiMasha în clasa întâi
Masha aude la știri că în curând va fi prima zi de scoală. Oare va merge și ea anul acesta în clasa întâi? Aventura amuzantă a Mashei este urmată de câteva activități antrenante.

Învăț să citesc este o colecție special creată pentru a-i ajuta pe cei mai mici cititori să pornească în aventura lecturii. Formatul accesibil, textele bogat ilustrate și adaptate la nivelul de înțelegere al copiilor de vârstă preșcolară și școlară contribuie la captarea atenției și îi motivează totodată să pășească încrezători în lumea magică a cărților.