Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secţia Tineri & AdulțiZAPPING prin cultura generală – Esențialul pe care trebuie să-l știi
Isabelle Fougère

„Cultura este ceea ce rămâne după ce am uitat totul”. Édouard Herriot
Zapping prin cultura generală vă va ajuta să cunoașteți sau să redescoperiți noțiunile cele mai importante care țin de cultura generală: principalele mitologii, cele mai mari curente literare, sistemele filosofice majore și oamenii care le-au creat, marile descoperiri, cele mai incredibile recorduri, artiștii cei mai emblematici, etc.
Această carte reprezintă o călătorie prin secole de invenție și creație, de la scânteia Big Bangului la descoperirea focului sau revoluția digitală. Cu fiecare pagină citită, cartea vă va permite să înțelegeți mai bine lumea și locul pe care îl ocupați în ea.
Știați că – periuța de dinți a fost inventată de către chinezi în secolul al XV-lea sau că Marie Curie este singura femeie-cercetător de știință care a primit două Premii Nobel sau că Gaura Neagră este o zonă a spațiului în care există un câmp gravitațional atât de puternic încât nici măcar lumina nu poate ieși?...
 
 
 
 


 

Secţia copii

 
Femei în știință
de Rachel Ignotofsky
Este dovedit științific: femeile sunt tari!
Carte educativă, minunat ilustrată, Femei în știință aduce în prim-plan contribuțiile a 50 de femei notabile în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), din Antichitate și până azi. Această colecție plină de ilustrații unice și fascinante conține și infografice pe teme importante precum echipamentul de laborator, procentul femeilor care lucrează în domeniile STEM și un glosar științific ilustrat. Portretele acestor deschizătoare de drumuri cuprind figuri binecunoscute, precum primatologa Jane Goodall sau pioniere mai puțin cunoscute, precum Katherine Johnson, fiziciana și matematiciana de culoare care a calculat traiectoria misiunii Apollo 11 pe Lună.
Femei în știință prezintă realizările femeilor cutezătoare care au deschis calea pentru generațiile următoare de specialiste în inginerie, biologie, matematică, medicină, astronautică, fizică și altele!