Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secţia Tineri & AdulțiWhat the Bleep Do We Know!? – Ce naiba știm noi, de fapt!?
de William Arntz, Betsy Chasse, Mark Vicente

Omenirea se află sub asediul informației. Curiozitatea științifică a produs efecte mai mari decât se anticipase. Cartea expune cele mai interesante puncte de vedere ale celor mai acute întrebări, ilustrate cu cele mai sugestive imagini. Lectura atentă a cărții te face să-i aprobi în taină titlul! Nu știm mai nimic!
„Majoritatea oamenilor preferă să rămână în zona de siguranță decât să intre în astfel de încurcături. Chiar dacă se lovesc direct de o întrebare, mai mult ca sigur vor fugi de ea, își vor ascunde capul în nisip sau își vor găsi repede de lucru cu altceva. De ce să pui o Mare Întrebare? A pune o Mare Întrebare este o invitație la aventură, o călătorie spre a descoperi. Este incitant să pornești într-o aventură nouă; există o fericire a libertății, libertatea de a explora teritorii noi.
Așa că, de ce nu punem aceste întrebări? Pentru că, punând întrebări, se deschide ușa către haos, către necunoscut și către imprevizibil. În momentul în care pui o întrebare la care chiar nu știi răspunsul, ți se deschide calea către un tărâm al tuturor posibilităților. Ești dispus să primești un răspuns care ar putea să nu îți placă sau cu care să nu fii de acord? Dacă te face să te simți incomod sau dacă te depărtează de siguranța pe care ți-ai creat-o pentru tine însuti? Dacă răspunsul nu este ce vrei tu să auzi?”
Așadar, aceasta nu este o carte care conține răspunsuri definitive. Este o carte care pune mintea la treabă, care arată nu calea, ci posibilitățile infinite.
 


 


 
 

 
 
 
 
 


Secţia copii
Alertă la Zoo!
Melanie Freund, Udo Weigelt


Feriți-vă de wombat! În această dimineață, toată lumea așteaptă sosirea unui animal care vine de la capătul celălalt al lumii: un wombat despre care nimeni nu știe nimic.
Așteptându-l, zvonurile circulă din cușcă în cușcă ...amplificându-se tot mai mult. Dar iată că sosește…Un monstru? El?
Este o lectură captivantă și haioasă care conține și un CD pentru vizionarea poveștii.