Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secţia Tineri & Adulți


Arhitectul parizian, de Charles Belfoure
 
Aflat sub ocupația nazistă, în Parisul anului 1942, atacurile, crimele și numeroasele restricții îi fac pe francezi să devină antisemiți peste noapte - nu mai suportau evreii sub nici o formă și erau mereu gata să inițieze apeluri telefonice anonime pentru a-i denunța pe evreii care reușeau să se ascundă de Gestapo. Dar, aceeași francezi, suportau, dacă era nevoie, moartea cu stoicism și o înfruntau cu demnitate.
Printre persoanele ce aveau puțină empatie față de evrei se găsea arhitectul Lucien Bernard.  Acesta este angajat de Manet, un francez bogat, să-i proiecteze o ascunzătoare aproape imposibil de detectat de către ofițerii germani. Lucien are mare nevoie de bani, așa că, acceptă, cu toate că se teme pentru viața lui și nu înțelege de ce unii sunt în stare să își riște viața pentru evrei.
Arhitectul parizian ne invită să reflectăm la ceea ce ne datorăm unii altora și la cât de departe suntem dispuși să mergem pentru a face ceea ce este corect.
 

 Secţia copii

 
Din 7 în 7: Când simți că te-ai pierdut, te poți salva înotând contra curentului, de Holly Goldberg Sloan

Willow Chance este o fetiță de doisprezece ani cu o minte de geniu, obsedată de natură și de stabilirea diagnosticelor medicale. Dacă e agitată, se liniștește numărând din 7 în 7. Nu i-a fost niciodată ușor să lege prietenii, iar cei mai apropiați oameni sunt chiar părinții ei adoptivi.
Din 7 în 7 este o carte emoționantă despre cum e să fii diferit, despre cum se poate face față unei imense pierderi, despre ce înseamnă cu adevărat o familie.
O poveste absolut captivantă și interesantă.