Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secţia Tineri & AdulțiCHESNAIS, DIANE – ROMÂNIA
România este o țară minunată cu o ofertă turistică impresionantă. Trasee montane, litoral, orașe medievale, patrimoniu cultural, parcuri și rezervații naturale, o gastronomie desăvârșită și oameni primitori. Acestea sunt ingedientele din care se compune rețeta turismului românesc.
Zonele naturale din țara noastră sunt adevărate monumente în care natura a pictat panorame incredibile. Și peisajele rurale, mănăstirile ascunse între munți, Cazanele Dunării sunt de o frumusețe greu de egalat, România situându-se pe harta celor mai pitorești țări din lume.
Vizitându-le, putem admira frumusețea unor cascade, lacuri glaciare, chei și peșteri. Frumusețea peisajelor ne vor fermeca.
Cine nu cunoaște încă bine țara, are ocazia să consulte albumul “România” de autoarea Diane Chesnais. Acest album oferă o varietate mare de locuri deosebite indiferent de anotimp.

 
 
 
  Secţia copii


Căluțul alb
Elizabeth Goudge


Căluţul alb este un basm publicat pentru prima dată în 1946 în Marea Britanie. Scrisă de Elizabeth Goudge, cartea spune povestea unei adolescente orfane care este nevoită să locuiască pe moşia unui văr, în vestul Angliei. Proprietatea este însă învăluită în mister şi magie. Maria, tânăra eroină a cărţii, va afla curând că, pentru a salva acest tărâm vrăjit de un vechi blestem, va avea nevoie de ajutorul tuturor fiinţelor fermecate pe care le va cunoaşte, începând cu misteriosul căluţ alb.
O carte care vă va aminti de copilărie şi de poveştile clasice în care binele întotdeauna învinge. O poveste încântătătoare la fel de fermecătoare ca basmele clasice.