Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secţia Tineri & Adulți


 Tomsky, Jacob: Paturi de împrumut: Confesiuni nechibzuite despre hoteluri, ponturi și așa-zisa ospitalitate

” Din New Orleans până la New York, am jucat după regulile hotelurilor și am învățat toate secretele industriei. Și pentru că nu îmi mai pasă, obiectivul meu este să vă ofer câteva sfaturi simple, nepublicate până acum. … Există moduri ușoare să obțineți ce vreți de la un hotel, fără nici o bătaie de cap.” Iacob Tomsky

Iacob Tompsky este un veteran dedicat al industriei hoteliere. Manierat și ireal de perspicace, stăpânește fiecare aspect al domeniului, a lucrat în multe departamente și a primit numeroase promovări pentru calitatea serviciilor.
De la perspectiva unui simplu ușier până la cea de lucrător nevăzut din spatele ușilor închise, autorul demască mașinăria ce stă în spatele hotelurilor de lux și consiliază potențialii oaspeți pe cine și cum trebuie să perie pentru a obține cele mai bune servicii.
Să lăsați bacșiș întotdeauna. Dacă nu faceți asta, purtați-vă foarte frumos. Nu plesniți cardul de credit de birou. Nu vorbiți la telefon pe perioada întregului proces de check-in. Nu așteptați restul cu mâna întinsă. Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile pe care Jacob Tomsky oferă cititorului în cel mai simpatic mod, în urma experienței sale la unele dintre cele mai luxoase hoteluri din New Orleans și New York.
Paturi de împrumut este o lectură amuzantă, o privire aruncată pe furiș industriei hoteliere și un inventar al ponturilor pe care trebuie să le știe oricine se cazează vreodată într-un hotel.
 
 
 


 

Secţia copii

 
Micul rege Decembrie
de Axel Hacke
Un basm modern despre prietenie și curgerea timpului, povestit de poznașul rege Decembrie al II-lea. Poate veți avea impresia că cineva se joacă cu mințile voastre. La fel am crezut și eu. Însă frumusețea și tâlcul acestei povești pot fi întrevăzute doar cu inima deschisă.
Decembrie al II-lea este, cu siguranță, un rege neobișnuit - adoră ursuleții de gumă, trăiește într-un spațiu dintre bibliotecă și perete și singura lui avere sunt cutiile cu vise (unele moștenite de la bunicul său, Ianuarie al III-lea). Susține că în lumea lui procesul de creștere se întâmplă invers, exact ca în povestea lui Benjamin Button - copiii sunt mari, știu totul, inclusiv calcule la nivel infinitezimal și se micșorează treptat, odată cu înaintarea în vârstă. Cei mici sunt cei înțelepți, pentru că au mai multă experiență de viață. Treptat, toate secretele lumii oamenilor îi sunt dezvăluite micului rege, care este din ce în ce mai uimit, fiind obișnuit cu lumea lui magică.

Un adevărat tribut adus copilăriei și minunilor ei, Micul rege decembrie aduce un suflu nou în lumea cărților pentru copii, prin originalitate și duioșie. Povestea pare ciudată la început, însă oamenii mari sunt absolut neatenți la detalii și complet lipsiți de imaginație. Dacă am putea vedea lumea suprapusă peste lumea pe care o știm, am înțelege de ce uneori toate ne merg prost, cu toate că ne încăpățânăm în continuare. Am privi mai atenți în jur, am accepta mai ușor zilele proaste și am aprecia totul ca pe un miracol. Pierdem aceste abilități odată cu universul copilăriei, după care accesul în paradis ne este refuzat tot mai des, până când îl uităm complet.

Dacă vreți să redeveniți copii pentru câteva ore citiți această carte. Veți simți adierea unui vânt cald pe obraji și un parfum de mult pierdut...