Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secția Tineri&Adulți

C.S. Lewis – „Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr”
„Soiul de suflete din disperarea și năpasta cărora ne-am... bine, n-am să spun înfruptat, dar în orice caz ne-am asigurat minimul de hrană în seara aceasta sunt și vor fi din ce în ce mai numeroase.”
În cartea de față, autorul povestește într-un mod plin de umor despre viața unui suflet de om, văzut din perspectiva diavolului. Cartea este concepută ca o corespondență între cei doi diavoli care se sfătuiesc și analizează viața omului, străfundurile sale existențiale. Din această corespondență reiese faptul că diavolul, care are în „grijă” sufletul omului, și-a perfecționat competențele psihologice. Priceperea sa de a se folosi de măruntele slăbiciuni de zi cu zi a evoluat semnificativ, astfel încât deseori ne face surzi la glasul divinității.
Care sunt adevăratele strategii și mize ale lui Amărel și Sfredelin (cei doi diavoli), dar și felul în care putem ajunge la finalul unei vieți duse cu onestitate și cu atenție spirituală, la întâlnirea discretă și simplă cu divinitatea, ne rămâne să le descoperim în paginile acestei cărți pline de umor, ce ascunde un adevăr amar.Secția Copii

Aventuri la Miau Hotel
Shelley Swanson Satern

Când este despărțit de stăpâna sa care se află în spital și adus la Miau Motel, Marty se simte foarte trist. Tabitha speră să-l înveselească făcându-l vedeta unui spectacol de magie. În timpul repetiției însă, Marty dispare... cu adevărat! Împreună cu bunica și cu prietena ei, Tabitha pornește în căutarea lui, iar aventura abia acum începe!
PRIMA MEA LECTURĂ
Această colecție este dedicată tinerilor cititori pasionați de lectură. Textele ilustrate și adaptate la nivelul de înțelegere al copiilor de vârstă școlară oferă o lectură accesibilă și antrenantă, cu ajutorul căreia pot fi exersate fără niciun fel de dificultate abilitățile de citire.
SERIA VERDE
Ilustrația color și textul de dimensiuni reduse îi încurajează pe copiii care încep să citească singuri. Povestiri amuzante, din literatura contemporană.