Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secţia Tineri & Adulți

 
THOMPSON, M. – EDUCAȚIE FĂRĂ CONSTRÂNGERI
“ Cum a fost azi la școală?” – așa începe de multe ori reîntâlnirea dintre părinte și copil după o zi de școală. Copilul simte o oarecare presiune de a avea o viață în ordine, răspunzând scurt…” Bine.”
“Educație fără constrângeri” este o carte minunată, adresată nouă, părinților, care ne sfătuiește să fim mai înțelegători cu copiii noștri, să cerem mai puțin în ceea ce privește rezultatele școlare și, implicit, să avem o relație mai apropiată cu ei. Puținele ore petrecute împreună sunt dedicate verificării lecțiilor, ceea ce reduce substantial timpul de relaxare și joc de care copilul are nevoie pentru a se simți viu și explorator.
„Vă invit, dragi părinți minunați și buni, să citiți “Educație fără constrângeri” cu multă deschidere și emoție, amintindu-vă de propria voastră călătorie în școală: de trăiri, de acele întâmplări care v-au marcat și v-au schimbat – și care, sunt aproape sigură că nu erau legate de note!” Otilia Mantelers
Părinții care vor citi această carte se vor privi pe ei înșiși și pe copiii lor într-un fel cu totul nou. Cartea aceasta poate produce o schimbare reală în viața copiilor de azi.

 
 
 
 
 


Secţia copii


Povești la telefon
Gianni Rodari


După cum bine ne spune şi titlul, cartea cuprinde poveşti hazlii spuse de un tată mereu plecat cu treburi, fetiţei sale, care nu poate adormi fără să asculte măcar o poveste.
Domnul Bianchi, tatăl fetiţei, fiind comis-voiajor, colinda toată Italia, dar duminica era acasă cu familia. Când era plecat, nu uita să o sune seară de seară pentru a-i spune o poveste, de cele mai multe ori inventată de el. Poveştile erau scurte, pline de umor sau cu învăţăminte şi pe placul fetiţei. În aceste poveşti veţi întâlni personaje minunate, căsuţe din frişcă şi îngheţată, locuri frumoase unde se trăieşte liniştit şi fără violenţă.
Citind această carte veţi râde şi poate vă veţi gândi să scrieţi şi voi poveşti amuzante.