Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secția Tineri&Adulți

Jeff Guinn - „Autobiografia lui Moș Crăciun”
Despre Moș Crăciun s-au povestit și s-au auzit multe lucruri. Imaginea unui bătrânel cu barbă albă, rotunjor, cu veșminte roșii, călduroase, care împarte cadouri din sania sa trasă de reni, se află în mintea fiecăruia dintre noi.
În „Autobiografia lui Moș Crăciun” aflăm care este adevărul legat de acest personaj unic. Moșul însuși ne dezvăluie aspecte interesante din misterioasa sa viață. Sunt descrise experiențe amuzante, interesante legate de începutul activității lui de Moș Crăciun. De la omul simplu la omul magic!
Povestea moșului este deosebită. An de an, Moș Crăciun ne reamintește că darul cel mai prețios pe care îl putem face oamenilor este acela de a dărui din suflet răbdare, bucurie, bunătate, înțelegere și dragoste celor din jurul nostru: „Am stat treaz până în zori și m-am simțit mai fericit ca niciodată. Mă gândeam că nu este nimic mai frumos decât să faci mereu, mereu daruri.”


Secția CopiiCine a inventat școala?
De Emma de Woot


Iată povestea unui rege de demult, căruia copiii i se păreau prea gălăgioși. Așa i-a venit ideea năstrușnică de a-i învață să citească, să deseneze și să socotească. Așa a fost inventată scoală.

Dacă povestea este adevărată?

Poate că nu, dar e categoric amuzantă, plină de imaginație și de detalii nostime.
Regele a stabilit și un set de reguli:
„1. Respectați curățenia în castel și în împrejurimi
2. Este interzis să scrieți pe pereți
3. Păstrați liniștea între orele 8:00 și 12:00
Prin Decret Regal
Semnat de Ministru”
Cartea este dedicată tuturor profesorilor „… de aici și de pretutindeni; de azi și de ieri. Annei Fontignie și elevilor ei care mi-au inspirat această poveste”.