Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secția Tineri&Adulți

C.S. Lewis – „Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr”
„Soiul de suflete din disperarea și năpasta cărora ne-am... bine, n-am să spun înfruptat, dar în orice caz ne-am asigurat minimul de hrană în seara aceasta sunt și vor fi din ce în ce mai numeroase.”
În cartea de față, autorul povestește într-un mod plin de umor despre viața unui suflet de om, văzut din perspectiva diavolului. Cartea este concepută ca o corespondență între cei doi diavoli care se sfătuiesc și analizează viața omului, străfundurile sale existențiale. Din această corespondență reiese faptul că diavolul, care are în „grijă” sufletul omului, și-a perfecționat competențele psihologice. Priceperea sa de a se folosi de măruntele slăbiciuni de zi cu zi a evoluat semnificativ, astfel încât deseori ne face surzi la glasul divinității.
Care sunt adevăratele strategii și mize ale lui Amărel și Sfredelin (cei doi diavoli), dar și felul în care putem ajunge la finalul unei vieți duse cu onestitate și cu atenție spirituală, la întâlnirea discretă și simplă cu divinitatea, ne rămâne să le descoperim în paginile acestei cărți pline de umor, ce ascunde un adevăr amar.Secția Copii


Regulile verii
Shaun Tan

Aveți în față un album de artă. Și o poveste ciudată și plină de mister. Chiar dacă la o primă privire nu veți descoperi firul poveștii, veți admira cu siguranță imaginile frumoase, întunecate și totuși pline de strălucire, apăsătoare și totuși plăcute, presărate cu un umor fin. Iar apoi, veți descoperi un firicel delicat: doi frați (sau doi prieteni?) trăiesc aventuri uimitoare într-o vară. Reguli ce par să nu aibă niciun sens le dictează jocul și, dacă sunt încălcate, cine știe ce s-ar putea întâmpla... Sub privirea proaspătă a copiilor, obiectele banale prind viață și cresc, își schimbă forma și culoarea și devin ceva de care începi să te temi un pic, dar te și bucuri că trăiești așa o aventură.