Get the Flash Player to see this rotator.

Cartea săptămânii!

Secţia Tineri & AdulțiHope Jahren - Fata de laborator
Pentru acest sfârșit de săptămână, vă recomandăm să citiți cartea lui Hope Jahren ( prima femeie cu o catedră la secția de Științe ale Pământului la Universitatea Johns Hopkins ) Fata de laborator: O poveste despre plante, știință și dragoste. O uimitoare carte de memorii, un portret emoţionant al unei prietenii îndelungate; o viziune uimitor de proaspătă asupra plantelor, care va schimba pentru totdeauna modul în care priviți natura.
”… m-a învățat cel mai important lucru pe care-l știu despre știință: că experimentele nu înseamnă să faci lumea să facă ce vrei tu. … Aveam să studiez altfel plantele – nu din afară, ci dinăuntru. Aveam să aflu de ce făceau ce făceau și să încerc să le înțeleg logica…”
Fata de laborator e în egală măsură o autobiografie și un compendiu de știință. Este povestea unei femei care a avut curaj să înfrunte prejudecățile celor din jur, luptând pentru visul ei și ajungând să-și câștige locul într-o lume de dominanță masculină.
” Ca om de știință, sunt într-adevăr doar o furnică, insuficientă și anonimă, dar sunt mai puternică decât pare și fac parte din ceva mai mult și mai mare decât mine. Împreună construim ceva care îi va lăsa uimiți pe nepoții nepoților noștri. … am stat nopți întregi singură pe întuneric, arzând lumânarea metalică și privind o lume străină cu durere în inimă. Ca toți cei care ascund taine de preț dobândite în ani de căutări, mi-am dorit să le pot împărtăși cuiva.”

 
 

 
 


Secţia copii

 
Aventurile lui Peter Iepurașul
Beatrix Potter
Una dintre cele mai îndrăgite cărți publicate vreodată, volumul Aventurile lui Peter Iepurașul, de Beatrix Potter, spune povestea lui Peter, un iepuraș năzdrăvan, neascultător, care intră în tot felul de încurcături. Poveștile sunt simple, cu aventuri și final fericit.
Ilustrațiile, realizate chiar de autoare, sunt atât de sugestive, încât micii cititori vor avea impresia că fac parte și ei din poveste.