Get the Flash Player to see this rotator.

Revista I.D.E.I.

Argument

Multe definitii s-au dat bibliotecii de-a lungul timpului. Fiecare contine mult adevar; dar nu am gasit înca nicaieri cuvintele magice care sa acopere întreaga sfera de servicii, activitati, manifestaari, actiuni, conferinte, simpozioane, s.a. pe care le cuprinde buchetul numit atât de simplu si modest: BIBLIOTECA. Din dorinta sincera de a ne defini si redimensiona identitatea, am avut gândul de a darui, din an în an prin CUVÂNT, farâme din truda slujitorilor cartii din Salaj. 

Roata lumii se învârte doar daca exista scânteia - IDEEA! Cum biblioteca este depozitara memoriei omenirii, unde altundeva sa cautam idei daca nu în paginile, uneori prafuite de timp, ale cartilor. De la idee porneste totul, iar ideile sunt în CARTE.

Din acest motiv am denumit revista Bibliotecii Judetene "Ionita Scipione Badescu" - Salaj - "I.D.E.I." (informare, documentare, educatie, implicare). Un om informat, documentat si educat se va implica activ în viata comunitatii si va învârti cu mare convingere roata progresului.

Nu cunoastem un alt loc atât de primitor precum biblioteca publica. Aici au acces toti: de la copilul caruia parintii încearca sa-i transmita farmecul povestilor la batrânul întelept, dornic sa-si mentina vie memoria si sa mai descifreze putin din tainele lumii înainte de a sta de vorba cu stelele.

 Lectura si informatia nu au vârsta, ele asigura hrana spiritului si a mintii de-a lungul trecerii noastre prin "lumea cu nume".

O singura viata ne-a fost daruita si doar traind în bratele lecturii si informatiei suntem în masura sa-i atribuim multiple valente, sa împartasim experiente inedite. Si, Doamne, niciodata nu e de-ajuns. Am mai dori sa întoarcem o pagina, sa patrundem printre gânduri si idei, sa ne ratacim în labirintul nesfârsit al cunoasterii. Tot lectura, informatia bogata si buna documentare deschid cale spre toate orizonturile firii, descifrând taine si raspunzând la întrebari pe care nu îndraznim sa le punem.

Atunci cu siguranta, cel mai fidel din prietenii tai ar trebui sa fie BIBLIOTECA.